Guillaman Blanc 75cl

Nieuw product

Super frisse en fruitige wijn.

Meer details

6,95 € incl. BTW

Minimale afname van het product is 6

Meer informatie

Het Domaine Guillaman in Gondrin ligt in het hart van de Gascogne, op 150 km ten zuidoosten van Bordeaux. Eigenaar van het fraaie domein is Dominique Ferret, de zesde generatie wijnbouwers van dit familiebedrijf. Dominique beheert in totaal 26 hectare wijngaarden en heeft op zijn veertigste, al meer dan twintig jaar ervaring met het maken van wijn. 

De hellingen hebben een ideale ondergrond in de vorm van kalkhoudende klei. 
De wijngaard 10 tot 20 jaar geleden aangeplant en wordt op een ecologisch verantwoorde, moderne manier beheerd. Tussen de rijen staat afwisselend bodembegroeiing. Op deze manier krijgen de druiven meer aromatische kracht en zo weet Ferret stress door watertekort te vermijden. 

Uiteraard vindt ook de gisting van de geoogste druiven plaats volgens de modernste inzichten. Hij start met een inweking op de schillen van 12 uur, gevolgd door persing, en dan weer een zeer langzame maceratie van twaalf dagen op vijf graden Celsius. Pas daarna begint de echte alcoholische gisting. Deze moderne technieken zorgen voor een wijn met veel aromatische kracht. Dat effect wordt verder versterkt door een tankrijping van bijna twee maanden op de lie, die ook nog smaakstoffen aan de wijn afgeven. 

Het zorgt voor heerlijke witte wijnen, die het domein al verschillende prijzen hebben opgeleverd .

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Guillaman Blanc 75cl

Guillaman Blanc 75cl

Super frisse en fruitige wijn.